In de oven gebakken vijgen met vanille-ijs

In de oven gebakken vijgen met vanille-ijs

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

438

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

Voor het ijs

  • 5 eidooiers
  • 30 g Pure Via Kristalkorrel
  • 30 cl halfvolle melk
  • 20 cl room met een verlaagd vetgehalte
  • 1 vanillestokje

Voor de vijgen

  • 16 rijpe vijgen
  • 50 g geroosterde amandelschilfers
  • 1 eetlepel Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Begin met het ijs: klop de eigelen op met de Pure Via Kristalkorrel.
  • Verwarm de melk en de room op een zacht vuurtje samen met het opengesneden vanillestokje.
  • Laat 30 minuten trekken.
  • Zeef dit mengsel, warm het opnieuw op en giet het over de eieren.
  • Klop alles op en giet het geheel daarna in de kookpot op het vuur.
  • Laat enkele minuten zachtjes koken totdat de crème anglaise aan een houten lepel blijft kleven.
  • Giet de crème in een goed gekoelde kom en laat hem al roerend afkoelen.
  • Plaats de kom daarna in de koelkast.
  • Giet de gekoelde vanillebereiding in een ijsmachine en laat 30 minuten draaien.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Was de vijgen en dep ze zorgvuldig droog.
  • Snijd elke vijg kruisvormig in zodat u ze iets kunt opendrukken zonder ze helemaal door te snijden.
  • Schik ze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten bakken in de oven.
  • Verdeel ze over de borden en bestrooi ze met geroosterde amandelschilfers en een snufje Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
  • Serveer er een vers gedraaid bolletje vanille-ijs bij.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook