Tarte tatin met mango

Tarte tatin met mango

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

316

Beoordeling
Product Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Ingrediënten:

  • 1 rijpe, geurige mango
  • 40 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 30 g halfgezouten boter
  • 1 rol bladerdeeg

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de mango en snijd hem in dunne schijfjes rond de pit.
  • Laat in een kookpot de Pure Via Rietsuiker & Stevia* samen met 1 eetlepel water smelten en laat het mengsel koken tot het lichtjes begint te karamelliseren.
  • Neem de kookpot van het vuur en voeg de boter toe.
  • Giet de karamel daarna in een porseleinen taartvorm en schik de mangoschijfjes erop in een mooie roosvorm.
  • Laat de mangoschijfjes zo 5 minuten bakken in de oven en rol er daarna het bladerdeeg over uit.
  • Druk het deeg goed aan tussen het fruit en de wand van de taartvorm.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg en plaats de taartvorm 20 minuten in de oven.
  • Haal de taartvorm daarna uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en draai de taart snel om op een bord.
  • Serveer lauw of koud.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook