Vanillepuddinkjes met karamel

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Agavesiroop & Stevia*

Ingrediënten:

  • 50cl magere melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 4 eigelen
  • 7 eetlepels Pure Via Agavesiroop & Stevia*

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een schaal gevuld met water in de oven.
  • Verwarm de melk, snijd het vanillestokje open en verwijder de zaadjes.
  • Voeg de zaadjes en het vanillestokje toe aan de melk.
  • Laat 30 minuten trekken en haal daarna het vanillestokje uit de melk.
  • Klop de eieren en de eigelen op met 1 eetlepel Pure Via Agavesiroop & Stevia*.
  • Giet er de geïnfuseerde melk over en klop opnieuw.
  • Giet de rest van de Pure Via Agavesiroop & Stevia* in een pannetje en verwarm tot ze in een mooie amberkleurige karamel verandert.
  • Verdeel deze karamel over de 4 ovenschaaltjes en laat 5 minuten afkoelen.
  • Giet er vervolgens de melkbereiding over.
  • Zet de ovenschaaltjes in de schaal met water en bak ze gedurende 25 minuten in de oven.
  • Laat de puddinkjes 4 uur afkoelen in de koelkast voor u ze serveert. 
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook