Aardbeien mousse taart

Beschrijving

Aantal personen

8

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

-

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 140g bloem
  • 20g Pure Via Patiserie
  • 80g koude boter in blokjes
  • 3 eetlepels koud water

Voor de vulling

  • 7 vellen gelatine
  • 500g aardbeien
  • 1/2de citroen
  • 100g Pure Via Patisserie
  • 250ml room

Bereiding

Voor de bodem

  1. Doe de bloem samen met de Pure Via Patiserie in een hakmolen (of in een kom als je die niet hebt). Voeg een snuifje zout toe en laat draaien (roer) tot alles goed gemengd is.
  2. Voeg dan de koude boter toe en pulseer de machine tot de boter in heel kleine stukjes onder de bloem gemengd is. Het mengsel zal nog niet samen komen maar eerder op nat zand lijken. Heb je geen keukenmachine? Werk dan de boter met je vingertoppen in de bloem.
  3. Voeg dan het koude water toe en laat het deeg draaien tot het net samen komt. Strooi het deeg uit op een proper keukenblad en druk het met je handen tot een platte schijf. Pak in plastiekfolie en laat idealiter tien minuten in de koelkast opstijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel dan het deeg over de bodem van je springvorm en strijk glad met een lepel. Bak voor 10-13 minuten in de oven tot de bodem gaar en licht goudbruin begint te zien.
  5. Laat de bodem afkoelen terwijl je werkt aan de vulling.

Voor de vulling

  1. Hou 100g van de aardbeien apart. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij de grotere in kleine stukken. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe, samen met de Pure Via Patisserie. Zet onder elkaar en laat 10 minuten marineren.
  2. Klop ondertussen de room op tot stijve pieken. Bewaar in de koelkast.
  3. Snij een paar aardbeien in dunne plakjes als je de zijkant van je taart wil versieren. Bewaar de rest voor de afwerking bovenop.
  4. Dompel de vellen gelatine om in koud water en laat ze zacht worden.
  5. Doe de aardbeien in een blender of kom en pureer fijn (met een staafmixer). Zeef het mengsel voor een egale vulling.
  6. Ik had ongeveer 400ml vulling. Ik hield 100ml apart en deed de rest in een pannetje. Warm de vulling licht op en voeg dan 5 van de 7 gelatineblaadjes toe zodat die mee kan oplossen. Draai het vuur uit zodra de gelatine helemaal is opgelost en laat verder afkoelen. Schep dan de opgeklopte room voorzichtig onder de aardbeiensaus, terwijl je probeert zoveel mogelijk luchtigheid te bewaren.
  7. Giet de aardbeienmousse op de afgekoelde bodem en plaats in de koelkast. Laat zeker 15 minuten uitharden alvorens je de topping erop giet.
  8. Verwarm de rest van de aardbeiensaus op in hetzelfde steelpannetje en voeg de twee laatste gelatineblaadjes toe. Laat ze oplossen en het mengsel op kamertemperatuur komen.
  9. Giet of lepel dan de bovenste vulling voorzichtig op de aardbeienmousse.
  10. Plaats de taart minimaal 8 uur (maar liefst een nachtje) in de koelkast.
  11. Ga met een scherp mesjes rond de randen van de aardbeientaart om de zijkanten los te maken. Haal de rand weg en steek met een groot mes onder de bodem om deze los te maken. Serveer met boven op wat extra aardbeitjes.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie