Marmercake

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediënten:

  • 250gr zelfrijzende bloem
  • 250gr Pure Via Patisserie
  • 25gr cacaopoeder
  • 250gr boter
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Doe de suiker en de eieren samen in een kom en meng met een garde tot je een licht schuimig mengsel krijgt. Voeg de bloem toe en meng door tot alle bloem opgenomen is.
  2. Zet ondertussen de boter 60-90 seconden in de microgolfoven totdat hij volledig gesmolten is. Laat een halve minuut afkoelen en voeg vervolgens ook toe aan de mengkom. Roer opnieuw goed door tot je een homogeen deeg hebt.
  3. Verdeel het deeg gelijk over 2 kommetjes en voeg aan 1 van de kommetjes het cacaopoeder toe. Meng dit voorzichtig door het deeg tot het volledig bruin is.
  4. Leg een stuk bakpapier in een rechthoekige cakevorm (of vet de vorm in en bestuif met bloem). Doe om de beurt enkele eetlepels van het chocoladedeeg en gewone deeg in de vorm. Neem vervolgens een mes een roer kort enkele kronkels door het deeg zodat het mooi gemengd wordt.
  5. Zet de vorm 50-60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Afhankelijk van je oven kan de cake sneller/trager klaar zijn, dus begin rond 45 minuten al eens met een prikker of mes te kijken of de cake volledig gaar is. Haal de cake uit de oven wanneer er geen nat deeg meer blijft plakken aan de prikker.
  6. Laat volledig afkoelen en snijd in plakjes.

 

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met The Cooking Nurse.

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie