Rode Vruchten kwarktaart

Beschrijving

Aantal personen

0

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediënten:

  • 100g volkoren koekjes
  • 100g havermout
  • 100g plantaardige boter
  • 2 limoenen
  • +/- 150ml water
  • 170g zoetstof (Pure Via Patisserie)
  • 250g plantaardige slagroom
  • 500g magere kwark
  • 10 gelatine blaadjes
  • 300-400g rode vruchten (diepvries)
  • Verse aardbeien, frambozen, blauwe bessen en frambozen voor de versiering

Bereiding

  1. Neem een ronde bakvorm en leg onderin een bakpapier
  2. Smelt de plantaardige boter in een pannetje. Hak ondertussen de koekjes en de havermout fijn in een blender. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten boter bij de koekkruimels.
  3. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Pers de twee limoenen en vul het sap aan met water tot 175ml. Zet een pannetje met het limoensap op het vuur en breng de inhoud aan de kook. Voeg de zoetstof toe en roer goed door tot deze opgelost is en het sap een siroop wordt. Haal van het vuur en bewaar voor later.
  5. Doe de rode vruchten in een pannetje en zet op een middelhoog vuur om een coulis te maken. Giet de coulis door een zeef en vang het sap op.
  6. Week ondertussen 8 blaadjes gelatine gedurende 5 min in koud water.
  7. Indien je het opgevangen sap te zuur van smaak vindt kan je het nog even verder verwarmen op een zacht vuurtje en zoetstof toevoegen naar smaak.
  8. Voeg de uitgeknepen gelatine bij 2/3de van het sap en laat al roerend oplossen. Het overige sap heb je nodig bij de laatste stappen van dit recept.
  9. Klop de slagroom stijf.
  10. Meng de kwark met de limoensiroop en het fruitgelatinemengsel. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schenk het kwarkmengsel op het koekkruimelmengsel in de springvorm. Zet 20 min in de vriezer.
  11. Week de rest van de gelatine 5 min in koud water. Breng het sap dat je apart hebt gehouden tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat het fruitmengsel een beetje afkoelen en verdeel over de bovenkant van de kwarktaart.
  12. Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Versier voor het serveren met extra fruit.
Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie