Panna cotta, coulis van abrikozen en rozemarijn
Ingrediënten:
- 50 cl room met een verlaagd vetgehalte
- 5 eetlepels Pure Via poeder
- 2 à 3 blaadjes gelatine
Coulis:
- 8 verse abrikozen
- 2 eetlepels Pure Via poeder
- 10 blaadjes rozemarijn
- 5 cl water
Bereiding
Panna cotta:
- Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
- Breng 15 cl van de room zachtjes aan de kook en voeg de Pure Via poeder toe. Knijp de gelatine uit met de handen en voeg ze toe aan het warme roommengsel.
- Laat de gelatine oplossen en vermeng dit mengsel goed met de rest van de room. Verdeel over glazen potjes en laat ze twee uur opstijven in de koelkast.
Coulis:
- Spoel de abrikozen en ontpit ze. Snij ze in kleine stukjes en doe ze in een blender.
- Voeg de rozemarijn, de Pure Via poeder en het water toe. Mix tot een dikke saus.
- Zeef de saus in een puntzeef om de stukjes rozemarijn te verwijderen. Laat de coulis koelen in de koelkast.
Giet een beetje van de saus over de panna cotta in de glazen net voor het serveren.
* In vergelijking met een recept op basis van suiker en niet-light producten.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook