Lichte tiramisu in een glaasje

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

155

Beoordeling
Product Pure Via poeder

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels Pure Via poeder
  • 150 g mascarpone met verlaagd vetgehalte
  • 100 g verse kaas 0%
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 cl water
  • 1 ei
  • 1 wit van ei
  • 12 lange vinger koekjes
  • 20 cl espresso koffie
  • 2 eetlepels Amaretto*
  • 10 g niet gesuikerd cacaopoeder

* Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, geniet van alcohol met mate.

Bereiding

  • Laat het blaadje gelatine weken in een kom koud water.
  • Breng het water aan de kook en los het uitgeknepen blaadje gelatine erin op.
  • Scheid het wit en het geel van het ei. Klop het eigeel op met de mascarpone, de verse kaas en 2 eetlepels Pure Via poeder. Voeg het water met de gelatine toe en meng goed.
  • Klop de twee eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel. Voeg de rest van de Pure Via poeder samen met de Amaretto bij de warme koffie.
  • Snij de koekjes in twee en week ze even in het koffiemengsel. Schik ze vervolgens op de bodem van zes glaasjes. Giet er een laagje mascarponemengsel op, en bedek opnieuw met koekjes. Giet er tot slot een laatste laagje mascarpone op.
  • Koel de glaasjes minstens 4 uur in de koelkast. Bestrooi elk glaasje net voor het serveren met cacaopoeder.  

Tip van de chef:
Wie geen koffie lust of een frissere versie wil maken, kan de koffie vervangen door sap van aardbeien of frambozen.

* In vergelijking met een recept op basis van suiker en niet-light producten.

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie