Mousse van verse kaas en kokos, brunoise van ananas

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

136

Beoordeling
Product Pure Via poeder

Ingrediënten:

De mousse:
• 5 cl water
• 2 eetlepels Pure Via poeder
• 3 blaadjes gelatine
• 200 g verse kaas met 0% vetgehalte
• 30 g geraspte kokosnoot
• Wit van 3 eieren

Voor de brunoise van ananas:
• 2 eetlepels Pure Via poeder
• 1 ananas
• 10 cl water
• 3 kardemom zaden
• 6 muntblaadjes

Bereiding

De Mousse:

  • Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met koud water.
  • Breng de 5 cl water aan de kook met de Pure Via™. Knijp de gelatineblaadjes droog en voeg ze toe aan het mengsel. Giet dit mengsel op de verse kaas. Voeg de geraspte kokosnoot toe en meng tot een homogene massa.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het kaasmengsel. Verdeel over zes individuele potjes en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

De brunoise van ananas:

  • Schil de ananas en verwijder nauwkeurig alle bruine ogen. Snij de ananas vervolgens in kleine blokjes (brunoise).
  • Breng het water aan de kook, voeg de Pure Via™ en de kardemom toe. Haal van het vuur en laat trekken tot het mengsel volledig is afgekoeld. Giet het mengsel op de ananasblokjes en laat een uur trekken.
  • Laat de ananas voor het serveren even uitlekken en verdeel de blokjes over de mousse.

Tip van de chef:
Dit gerecht is ook heel lekker met mango, papaja, meloen, watermeloen of kiwi.

* In vergelijking met een recept op basis van suiker en niet-light producten.

Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie