Chocolademousse

Beschrijving

Aantal personen

8

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

140

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 100 g chocolade 85% cacaogehalte
  • 50 g chocolade 70% cacaogehalte
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 1,5 afgestreken eetlepel Pure Via Kristalkorrel

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie of op een heel zacht vuur.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met de Pure Via luchtig in een standmixer gedurende 2 à 3 minuten.
  • Klop vervolgens de eiwitten in een propere kom tot stevige pieken.
  • Roer de eidooiers en 1/5 van de eiwitten stevig door de chocolade.
  • Spatel dan de resterende eiwitten voorzichtig door de chocolade.
  • Verdeel over 8 glaasjes.
  • Serveer onmiddellijk of bewaar afgedekt in de koelkast.

 

Tip van onze diëtiste

Chocolade is plezier. Jammer genoeg mag u er niet mee overdrijven in een uitgebalanceerd dieet. Geniet daarom van elke hap door al uw zintuigen te gebruiken: geniet eerst met de ogen, verdiep u in de mooie textuur, snuif de araoma’s op, proef de smeuïgheid en laat je langzaam verleiden …

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie