Rijstpap

Beschrijving

Aantal personen

8

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

101

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 1,2 liter halfvolle melk
  • 150 g dessertrijst, gespoeld onder stromend koud water en uitgelekt (het spoelen van de rijst zorgt ervoor dat de rijstpap minder vlug aanbrandt)
  • 40 g Pure Via Kristalkorrel
  • 1 theelepel vanille extract of een vanillestokje in de lengte middendoor gesneden
  • 1/8 theelepel saffraan
  • 200 ml room

Bereiding

  • Giet de melk in een pan met dikke bodem.
  • Roer er de rijst, Pure Via, vanille en saffraan door en breng al roerend aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat de rijstpap over een zeer zacht vuur koken gedurende 40 minuten of tot de rijstkorrels volledig gaar zijn.
  • Let er wel op heel regelmatig te roeren.
  • Laat de rijst afgedekt tot kamertemperatuur afkoelen.
  • Verwijder het vanillestokje indien je dit gebruikt hebt.
  • Klop de room op en spatel die door de rijstpap.
  • Verdeel over schaaltjes en serveer.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook