Vanillepudding

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

200

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 650 ml melk
  • 2 vanillestokjes
  • 8 eidooiers
  • 30 g maïzena
  • 30 g Pure Via Kristalkorrel

Bereiding

  • Giet de melk in een pan met dikke bodem.
  • Snij de vanillestokjes in de lengte middendoor.
  • Schraap de zaadjes los met een scherp mes en doe de zaadjes en de stokjes bij de melk.
  • Verwarm de melk langzaam tot net onder het kookpunt.
  • Verwijder de vanillestokjes.
  • Klop de eidooiers, Pure Via en de maïzena in een kom tot een glad geheel met een klopper.
  • Voeg al roerend zes eetlepels van de hete melk bij de eidooiers.
  • Giet er nu al roerend de rest van de melk bij.
  • Giet de melk terug in de pan en breng aan de kook .
  • Het is belangrijk om de hele tijd te blijven roeren tot de pudding klaar is.
  • Verwijder de pudding van het vuur en dek af met vershoudfolie.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de pudding met een klopper nog even stevig door en verdeel dan over schaaltjes.
  • Serveer de pudding lauw of koud.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie