Vanillepudding
Ingrediënten:
- 650 ml melk
- 2 vanillestokjes
- 8 eidooiers
- 30 g maïzena
- 30 g Pure Via Kristalkorrel
Bereiding
- Giet de melk in een pan met dikke bodem.
- Snij de vanillestokjes in de lengte middendoor.
- Schraap de zaadjes los met een scherp mes en doe de zaadjes en de stokjes bij de melk.
- Verwarm de melk langzaam tot net onder het kookpunt.
- Verwijder de vanillestokjes.
- Klop de eidooiers, Pure Via en de maïzena in een kom tot een glad geheel met een klopper.
- Voeg al roerend zes eetlepels van de hete melk bij de eidooiers.
- Giet er nu al roerend de rest van de melk bij.
- Giet de melk terug in de pan en breng aan de kook .
- Het is belangrijk om de hele tijd te blijven roeren tot de pudding klaar is.
- Verwijder de pudding van het vuur en dek af met vershoudfolie.
- Laat afkoelen.
- Klop de pudding met een klopper nog even stevig door en verdeel dan over schaaltjes.
- Serveer de pudding lauw of koud.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook