Appel crumble

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

323

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 50 g havermoutvlokken
  • 50 g ongepelde amandelen
  • 50 g bloem
  • 50 g polenta
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 1 afgestreken theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 1 stevige mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 eetlepel Pure Via Kristalkorrel
  • 120 g boter of margarine, recht uit de koelkast en in kleine blokjes gesneden
  • 6 appels, geschild en in blokjes van 2,5 cm gesneden
  • 4 eetlepels water
  • extra boter voor de bakvorm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Boter een ovenschotel in met boter.
  • Doe de havermoutvlokken, amandelen, bloem, polenta, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en Pure Via in een foodprocessor en laat de motor een paar seconden draaien tot alles goed gemengd is en de noten grof gehakt.
  • Doe er de blokjes boter bij en meng tot het crumble mengsel de textuur van grof broodkruim heeft. Gebruik hiervoor best de pulse knop van de foodprocessor.
  • Verdeel de appelblokjes over de bodem van de ovenschaal.
  • Sprenkel er het water over en verdeel dan het crumble mengsel over de appels.
  • Bak tot de appels gaar zijn en de crumble goudbruin.
  • Serveer recht uit de oven, warm of op kamertemperatuur.

Je kan de polenta ook vervangen door extra havermoutvlokken.

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie