Abrikozencrumble met havervlokken

Abrikozencrumble met havervlokken

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

344

Beoordeling
Product Pure Via Alternatief voor rietsuiker

Ingrediënten:

  • 12 abrikozen
  • 2 eetlepels honing
  • 10 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Voor de crumble

  • 140 g havervlokken
  • 20 g amandelschilfers
  • 75 g boter
  • 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Spoel de abrikozen, dep ze droog, snijd ze in twee en ontpit ze.
  • Giet ze samen met de honing in een kookpot en bestrooi ze met Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
  • Laat ze samen met 2 eetlepels water enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot de vruchten hun sap goed hebben afgegeven. Houd ze apart.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een kom de boter, de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de havervlokken tot een homogeen geheel.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal en bedek het met het havervlokkenmengsel.
  • Bak het geheel gedurende 40 minuten in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de crumble een twintigtal minuutjes afkoelen. Serveer lauw.
  • Tip: als er geen verse abrikozen verkrijgbaar zijn, kunt u ook halve abrikozen uit blik gebruiken.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie