Crêpes suzette met sinaasappel
Ingrediënten:
Voor het pannenkoekendeeg:
- 125g bloem
- 2 eieren
- 25cl magere melk
- De fijngeraspte schil van 1 bio-sinaasappel
Voor de garnituur:
- 90g lichtgezouten boter op kamertemperatuur
- De geraspte schil van 2 sinaasappelen
- 1 eetlepel Pure Via Agavesiroop & Stevia
- 5 eetlepels sinaasappelsap
Bereiding
- Klop de eieren en de bloem tot een dik deeg en voeg er daarna geleidelijk de melk en de geraspte sinaasappelschil aan toe tot u een glad deeg zonder klontertjes krijgt.
- Bak de pannekoeken in een licht ingevette koekenpan. Houd ze opzij.
- Houd een beetje geraspte schil apart en meng de boter vervolgens met 2 eetlepels sinaasappelsap, de rest van de geraspte sinaasappelschil en de Pure Via Agavesiroop & Stevia*.
- Leg 1 theelepel van het sinsaasappelmengsel op elke pannenkoek.
- Vouw de pannenkoeken in 4 en leg ze in een warme koekenpan.
- Besprenkel ze met de rest van het sinsaasappelsap en strooi er een beetje geraspte sinsaasappelschil over.
- Laat ze aan beide kanten opwarmen.
- Overgiet ze daarbij met het sap in de pan tot ze lichtjes te beginnen karamelliseren.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook