Chocolade havercookies

Beschrijving

Aantal personen

5

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 150 g havermout
  • 125 g speltmeel
  • 10 g wijnsteenbakpoeder
  • 150 g kokosolie
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 20 g Pure Via® Kristalkorrel
  • 80 g walnoten
  • 80 g pure chocoladedruppels

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175°C.
  • Verzamel alle ingrediënten en weeg af.
  • Maal eerst 120 gram havermout tot meel in de keukenrobot.
  • Hak de walnoten fijn in kleine stukjes.
  • Smelt de kokosolie op een laag vuurtje tot de olie net gesmolten is.
  • Maak een flaxegg door 1 eetlepel lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Zet even opzij tot het lijnzaad indikt tot een papje.
  • Meng in een grote kom de gemalen havermout en ook de resterende grove havermout, de Pure Via® kristalkorrel, het speltmeel, het bakpoeder en de walnoten.
  • Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng alles met een klopper.
  • Voeg ook het flaxegg toe en meng tot een homogene massa.
  • Voeg tenslotte de chocolade toe en meng kort zodat de chocoladedruppels niet smelten.
  • Rol bolletjes deeg uit de massa en druk aan tot koekjes.
  • Bak de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven of tot de koekjes goudbruin zijn.

 

Dit recept is een samenwerking met Madam Bakster www.madambakster.be      

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie