Broodpudding

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

000

Beoordeling
Product Pure Via Alternatief voor rietsuiker

Ingrediënten:

  • 600 g amandelmelk
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl kaneel
  • 75 g maïzena
  • 75 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 400 g oud brood (of restjes bananenbrood)
  • 1 handvol rozijnen
  • wat speculoos (optioneel)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175°C.
  2. Verhit de amandelmelk tot op het kookpunt samen met het merg van het vanillestokje en een theelepel kaneel. Zet het vuur vervolgens uit.
  3. Meng de maizena en de Pure Via Rietsuiker & Stevia* samen in een mengkom. Voeg een flinke scheut van de amandelmelk toe aan dit mengsel en meng goed met een garde tot de maïzena helemaal opgelost is. Giet vervolgens het maizena mengsel bij de warme melk en roer goed tot alles is opgelost. Laat kort indikken op het vuur.
  4. Scheur het brood in een mengkom in kleine stukjes. Giet hier de warme melk over. Roer af en toe tot het brood zacht wordt. Bekleed intussen een bakvorm met bakpapier.
  5. Voeg aan het broodmengsel eventueel een handvol rozijnen toe of wat speculoos voor een extra toets. eventueel kan je er nu ook nog wat extra Pure Via aan toevoegen. Giet het broodmengsel in de bakvorm.
  6. Bak de broodpudding gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat helemaal afkoelen alvorens te serveren.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie