Baked citroen cheesecake met frambozen

Beschrijving

Aantal personen

9

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

-

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediënten:

Voor de bodem

  • 200g (suikervrije) zandkoekjes
  • 75g gesmolten boter
  • 1 citroen

Voor de vulling

  • 330g volle roomkaas, op kamertemperatuur
  • 80g volle room
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 100g Pure Via Patisserie
  • 1 citroen
  • 100g frambozen

Bereiding

Voor de bodem

  1. Doe de suikervrije koekjes in een hersluitbaar plastic zakje en sla met een deegrol of iets anders zwaar tot fijne kruimels. Heb je een keukenmachine dan kan je de koekjes ook daar fijn in malen
  2. Zest de citroen en voeg samen met de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en meng tot een egale massa.
  3. Neem een bakvorm (bv. Vierkante bakvorm 20x20cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de bakvorm. Druk stevig aan met de onderkant van een plat glas zodat de bodem overal gelijk verdeeld is. Bewaar in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling

  • Rasp de zeste van de citroen en pers het sap uit.
  • Doe de roomkaas samen met de Pure Via Patisserie in een kom en mix met een garde tot een egale massa. Voeg dan de room toe en één voor één de eieren. Klop het geheel niet te luchtig, maar net tot het goed gemengd is.
  • Voeg de zeste en het sap van de citroen toe en schep om.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 160°C.
  • Giet het lopende mengsel bovenop je klaargemaakte bodem. Verdeel de frambozen over de bovenkant.
  • Bak in de oven voor 32-37 minuten, afhankelijk van jouw oven, licht goudbruin aan de randjes. De binnenkant van het baksel kan nog een klein beetje wiebelen, dat is niet erg. Draai de oven uit maar laat je cheesecake erin staan. Gebruik een houten lepel om de ovendeur op een kier te laten staan. Zo koelt de cheesecake langzaam af.
  • Haal de cheesecake uit de oven eens hij is afgekoeld en plaats voor minimaal 6 uur maar liefst een nachtje in de koelkast. De volgende dag kan je de repen een stuk gemakkelijker snijden.

 

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kokerellen.

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie