Crumble met mango en limoen
Ingrediënten:
Crumbledeeg:
• 5 eetlepels Pure Via poeder
• 100 g koude boter met verlaagd vetgehalte
• 100 g geraspte kokosnoot
• 100 g bloem
• 1 mespunt zout
Fruit:
• 1 eetlepel Pure Via poeder
• 2 mango’s
• 2 limoenen
Bereiding
De crumble:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng met de hand in een grote kom de Pure Via poeder, de koude boter, de kokosnoot, de bloem en het zout. De bedoeling is dat bij het mengen kleine kruimels deeg ontstaan. Verdeel deze kruimels over een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Zet gedurende 15 minuten in de oven op 200°C en laat vervolgens afkoelen.
Het fruit:
- Schil de mango’s en snij in kleine blokjes. Rasp de schil van de limoen tot zeste en pers het sap eruit.
- Vermeng het sap en de zeste met de blokjes mango en voeg ook de Pure Via™ toe. Laat alles 15 minuten marineren.
- Verdeel het fruit over individuele glaasjes en bestooi rijkelijk met de deegkruimels.
Tip van de chef:
Het crumbledeeg is ook heerlijk met amandelpoeder of havervlokken in plaats van de geraspte kokosnoot.
* In vergelijking met een recept op basis van suiker en niet-light producten.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook