Abrikozencrumble met havervlokken

Abrikozencrumble met havervlokken

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

344

Beoordeling
Product Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Ingrediënten:

  • 12 abrikozen
  • 2 eetlepels honing
  • 10 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Voor de crumble

  • 140 g havervlokken
  • 20 g amandelschilfers
  • 75 g boter
  • 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Spoel de abrikozen, dep ze droog, snijd ze in twee en ontpit ze.
  • Giet ze samen met de honing in een kookpot en bestrooi ze met Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
  • Laat ze samen met 2 eetlepels water enkele minuten op een zacht vuurtje pruttelen tot de vruchten hun sap goed hebben afgegeven. Houd ze apart.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een kom de boter, de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de havervlokken tot een homogeen geheel.
  • Verdeel het fruit over een ovenschaal en bedek het met het havervlokkenmengsel.
  • Bak het geheel gedurende 40 minuten in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven en laat de crumble een twintigtal minuutjes afkoelen. Serveer lauw.
  • Tip: als er geen verse abrikozen verkrijgbaar zijn, kunt u ook halve abrikozen uit blik gebruiken.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook