Panna cotta van limoen met compote van nectarines

Panna cotta van limoen met compote van nectarines

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

236

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

Voor de panna cotta

  • 60 cl room met een verlaagd vetgehalte
  • 20 cl magere melk
  • 35 g Pure Via Kristalkorrel
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 limoenen

Voor de compote

  • 1 witte nectarine
  • 1 gele nectarine
  • 3 eetlepels Pure Via Kristalkorrel
  • 8 zwarte peperbolletjes

Bereiding

  • Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
  • Rasp de limoenen en giet de limoenrasp samen met de room, de melk en de Pure Via Kristalkorrel in een kookpot.
  • Verwarm het mengsel en laat het daarna van het vuur gedurende 30 minuten trekken.
  • Zeef de room en warm ze opnieuw op een zacht vuurtje op.
  • Neem de kookpot van het vuur en voeg er de uitgeknepen blaadjes gelatine aan toe.
  • Meng goed en giet dit mengsel in kleine glaasjes.
  • Dek de glaasjes af met huishoudfolie en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Spoel de nectarines en dep ze droog.
  • Ontpit ze en snijd ze in stukjes.
  • Giet de nectarinestukjes samen met de Pure Via Kristalkorrel en de peperbolletjes in een kookpot.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en laat op een zacht vuurtje gedurende 10 tot 15 minuten koken tot het fruit compote wordt.
  • Laat afkoelen. Serveer lauw met de gekoelde panna cotta.
Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook