Potjes chocoladepudding en zandkoekjes met Matcha thee
Ingrediënten:
Voor de puddinkjes:
- 50 cl volle melk
- 100 g pure chocolade
- 1 ei
- 2 eidooiers
- 35 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
Voor de zandkoekjes:
- 1 eidooier
- 40 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
- 1 eetlepel water
- 75 g zachte halfgezouten boter
- 125 g bloem
- 1 volle eetlepel groene Matcha thee
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 140°C.
- Plaats een bain-marie in de warme oven.
- Laat de chocolade au bain-marie smelten en voeg er de melk aan toe.
- Klop het ei, de eidooiers en de Pure Via Rietsuiker & Stevia* samen op.
- Voeg er daarna de melk met de chocolade aan toe en meng opnieuw.
- Giet het mengsel in potjes of ovenschaaltjes en zet ze in de warme bain-marie.
- Bak ze gedurende 25 minuten in de oven.
- Aan het einde van de baktijd moeten de puddinkjes trillen als u tegen de potjes tikt.
- Laat ze afkoelen en laat ze daarna nog 2 uur koelen in de koelkast voor u ze serveert.
- Klop de eidooier, de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en het water samen op in een kom.
- Voeg er de zachte boter aan toe en vermeng alles goed.
- Voeg daarna de bloem en de Matcha thee toe en kneed tot het deeg een homogene bal wordt.
- Wikkel de deegbal in huishoudfolie. Leg de deegbal een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak en steek de zandkoekjes uit met een steekvorm naar keuze.
- Schik ze vervolgens op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze gedurende 7 minuten in de oven.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Serveer de gekoelde puddinkjes met de zandkoekjes met Matcha thee.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook