Vegan vanille pudding
Ingrediënten:
- 600 g amandelmelk
- 2 vanillestokjes
- 3 à 5 el Pure Via Kristalkorrel naar smaak
- 55 g maïzena
- een snufje kurkuma of saffraan
Bereiding
- Verhit de melk samen samen met het merg van de vanillestokjes.
- Meng intussen in een kom apart de Pure Via Kristalkorrel en de maïzena door elkaar.
- Giet de gekookte melk beetje bij beetje bij het mengsel met maïzena. Roer telkens goed zodat er geen klontertjes overblijven.
- Voeg eventueel nog wat kurkuma toe voor de kleur. Laat indikken op het vuur. Voeg eventueel nog wat Pure Via Kristalkorrel toe naar smaak.
- Laat het geheel een beetje afkoelen alvorens te serveren.
Tip: Spaar zeker de vanillestokjes nadat je ze uit de warme melk haalt. Door ze kort af te spoelen en te drogen op lage temperatuur in de oven, kan je ze ook later nog gebruiken.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook