Cheesecake met frambozencoulis
Ingrediënten:
bodem:
- 135g chufameel of speltmeel
- 90g kokosolie
- vulling:
- 100g cashewnoten
- 175g kokosolie
- 45g Pure Via Kristalkorrel
- 150g citroensap
- 250g kokosroom
- zeste van 2 citroenen
coulis:
- 150g rode vruchten (diepvries)
- 100cl water
- Pure Via Kristalkorrel,
- naar smaak
- 2 tl agar agar
Bereiding
- Week de cashewnoten een uur in kokend water. Warm de oven intussen voor op 175°C.
- Klop de kokosolie voor de bodem op in een keukenrobot tot een smeuïge massa. Voeg het chufameel of speltmeel hieraan toe en meng opnieuw.
- Bekleed je springvorm met een bodem bakpapier. Giet het chufadeeg op de bodem en duw aan tot de bodem bedekt is met deeg. Bak de bodem 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Maak intussen de vulling: giet de cashewnoten af en spoel ze goed. Blend de cashewnoten in een blender tot een homogene massa. Smelt intussen de kokosolie en rasp de 2 citroenen.
- Voeg 45g Pure Via Kristalkorrel toe aan de gemalen cashewnoten. Voeg ook het citroensap, de citroenenzeste en de gesmolten kokosolie toe. Weeg de kokosroom af en voeg ook de room toe aan de blender. Blend alles tot een homogene massa.
- Verdeel de vulling op de korst en plaats in de koelkast tot de vulling helemaal is opgesteven (minimum 4 uur).
- Kook de rode vruchten in een steelpannetje op het vuur samen met het water tot het fruit helemaal ontdooid is. Voeg hieraan 2 tl agar agar en wat Pure Via Kristalkorrel toe, naar smaak. Kook nog even op. Mix vervolgens alles tot een homogene massa met een staafmixer.
- Laat de coulis even afkoelen zodat hij niet meer kokend heet is, maar wacht ook niet te lang want anders stolt de coulis en krijg je hem niet meer op je taart verdeeld. Zodra de coulis een beetje is afgekoeld, giet je hem over de taart (die intussen opgesteven is).
- Plaats nog even in de koelkast tot ook de coulis is opgesteven. Ontvorm de taart en werk af met enkele rode vruchten.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook