Bananenbrood
Ingrediënten:
- 3 grote bananen (+ 1 voor de afwerking)
- 200 g Pure Via Patisserie
- 2 eieren
- 125 g lichtgezouten boter
- 1 vanillestokje
- 200 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
- Pel 3 bananen en plet ze samen met de Pure Via Patisserie en de vanillezaadjes.
- Laat de boter zachtjes smelten. Voeg de eieren en daarna de boter toe aan de bananen en meng.
- Voeg tot slot de bloem en het bakpoeder toe en meng opnieuw. Giet het mengsel in een beboterde cakevorm van circa 25 cm.
- Pel de laatste banaan en snijd hem overlangs in twee. Leg de 2 helften boven op het deeg en zet de cakevorm gedurende 75 minuten in de oven.
- Laat de cake na de baktijd afkoelen en bewaar hem in huishoudfolie op een koele plaats.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook