Aardbei ricotta taart

Beschrijving

Aantal personen

10

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediënten:

  • 170g Pure Via Patisserie
  • 3 eieren
  • 100g boter
  • 250g ricotta
  • 100g amandelmeel
  • 200g zelfrijzende bloem + 1 tl bakpoeder*
  • 200g aardbeien
  • een handjevol amandelschilfers (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de eieren samen met de Pure Via Patisserie in een grote kom. Gebruik een elektrische handmixer en klop voor 3 minuten tot de eieren een stuk luchtiger zijn geworden.
  3. Smelt de boter en voeg samen met de ricotta in de grote kom. Meng met een garde tot een egaal mengsel.
  4. Voeg de bloem, bakpoeder en het amandelmeel toe aan het mengsel en meng tot alle bloem net opgenomen is.
  5. Snij de aardbeien doormidden of in vieren en verdeel met een spatel onder het deeg. Is het deeg een beetje te vast? Voeg dan een eetlepel of twee melk toe om het wat gemakkelijker onder elkaar te kunnen mengen.
  6. Vet een bakvorm in (ik nam een ronde bakvorm van 22 centimeter diameter) en bestrooi met wat bloem of gebruik bakpapier. Verdeel het deeg over de bakvorm en strijk glad met een spatel. Verdeel bovenop eventueel de amandelschilfers.
  7. Plaats de cake in de oven en bak voor 55-65 minuten. Prik met een tandenstoker om te testen of de cake volledig gaar is. Wordt de cake te snel bruin bovenaan, leg dan wat aluminiumfolie bovenop. Laat eerst 10 minuten afkoelen in de vorm en verplaats de cake daarna naar een koelrekje om op kamertemperatuur te laten komen.
  8. *De cake heeft dus een meer smeuïge textuur die aanleunt bij een cheesecake. Voor wat meer luchtigheid kan je nog een halve theelepel extra bakpoeder toevoegen
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie