Brownies

Beschrijving

Aantal personen

12

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

304

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 225 g boter of margarine
  • 200 g chocolade 85% cacaogehalte
  • 50 g chocolade 70% cacaogehalte
  • 4 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 80 g Pure Via Kristalkorrel
  • 150 g fijngemalen ongepelde amandelen
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder

Gebruik een siliconen bakvorm of bakpapier om extra vetstoffen te vermijden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed een lage bakvorm (21 cm x 28 cm) met bakpapier.
  • Laat de boter en de chocolade op een heel zacht vuur smelten en vervolgens lichtjes afkoelen.
  • Roer de amandelen, Pure Via en het bakpoeder door elkaar.
  • Klop ondertussen de eieren heel luchtig gedurende een paar minuten.
  • Roer er de amandelen en gesmolten chocolade door en klop gedurende 1 minuut tot een mooi glad geheel.
  • Stort het deeg in de bakvorm en bak de brownies gedurende 18 minuten.
  • De binnenkant van de brownies moet nog een vochtige textuur hebben en mag zeker niet droog zijn.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur.
  • Deze brownies zijn tevens glutenvrij.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook