Brownies
Ingrediënten:
- 225 g boter of margarine
- 200 g chocolade 85% cacaogehalte
- 50 g chocolade 70% cacaogehalte
- 4 grote eieren, op kamertemperatuur
- 80 g Pure Via Kristalkorrel
- 150 g fijngemalen ongepelde amandelen
- 2 afgestreken theelepels bakpoeder
Gebruik een siliconen bakvorm of bakpapier om extra vetstoffen te vermijden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bekleed een lage bakvorm (21 cm x 28 cm) met bakpapier.
- Laat de boter en de chocolade op een heel zacht vuur smelten en vervolgens lichtjes afkoelen.
- Roer de amandelen, Pure Via en het bakpoeder door elkaar.
- Klop ondertussen de eieren heel luchtig gedurende een paar minuten.
- Roer er de amandelen en gesmolten chocolade door en klop gedurende 1 minuut tot een mooi glad geheel.
- Stort het deeg in de bakvorm en bak de brownies gedurende 18 minuten.
- De binnenkant van de brownies moet nog een vochtige textuur hebben en mag zeker niet droog zijn.
- Serveer warm of op kamertemperatuur.
- Deze brownies zijn tevens glutenvrij.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook