Appelcake

Beschrijving

Aantal personen

10

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

268

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 250 g bloem
  • 2 volle theelepels bakpoeder
  • 100 g Pure Via Kristalkorrel
  • 4 eieren, op kamertemperatuur en gesplitst
  • 200 g boter of margarine, op kamertemperatuur
  • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en de Pure Via in een kom.
  • Klop de boter romig.
  • Klop de eidooiers luchtig gedurende 2 minuten en roer deze samen met de bloem door de boter.
  • Roer de appelblokjes door het beslag.
  • Klop de eiwitten tot stevige pieken in een propere kom en spatel deze voorzichtig door het beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake gedurende 50 à 55 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rek en bewaar de cake goed afgedekt op kamertemperatuur.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook