Appelcake
Ingrediënten:
- 250 g bloem
- 2 volle theelepels bakpoeder
- 100 g Pure Via Kristalkorrel
- 4 eieren, op kamertemperatuur en gesplitst
- 200 g boter of margarine, op kamertemperatuur
- 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185°C.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de Pure Via in een kom.
- Klop de boter romig.
- Klop de eidooiers luchtig gedurende 2 minuten en roer deze samen met de bloem door de boter.
- Roer de appelblokjes door het beslag.
- Klop de eiwitten tot stevige pieken in een propere kom en spatel deze voorzichtig door het beslag.
- Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake gedurende 50 à 55 minuten goudbruin.
- Laat afkoelen op een rek en bewaar de cake goed afgedekt op kamertemperatuur.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook