Citroentaart met frambozen

Citroentaart met frambozen

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

399

Beoordeling
Product Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 125 g bloem
  • 1 theelepel peperkoekkruiden
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel kardamompoeder
  • 20 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 1 eidooier
  • 35 g zachte boter
  • 2 eetlepels melk
  • 200 g frambozen

Voor de lemon curd

  • Het sap van 4 citroenen
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 2 afgestreken eetlepels maïzena
  • 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Begin met het deeg.
  • Giet de bloem in een kom, voeg er de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de kruiden aan toe en meng.
  • Voeg er het ei en de boter aan toe en bewerk het deeg.
  • Giet de melk erbij en vorm een homogene deegbal.
    Als het deeg te hard is, mag u zeker nog wat extra melk toevoegen.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
  • Maak nu de lemon curd
  • Klop de eieren, de Pure Via Rietsuiker & Stevia*, de maïzena en het citroensap samen op in een kookpot.
  • Zet de pot op een zacht vuurtje en blijf kloppen tot het mengsel een roomachtige consistentie heeft.
  • Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak.
  • Beboter een taartvorm en bekleed hem met het deeg.
  • Leg bakpapier op het deeg en vul met bakparels.
  • Bak de taartbodem 10 minuten blind.
  • Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de taartbodem nog 5 minuten bakken.
  • Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en vul hem daarna met de lemon curd.
  • Verdeel er de frambozen over en bewaar de taart in de koelkast tot u ze wilt serveren.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook