Citroentaart met frambozen

Citroentaart met frambozen

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

399

Beoordeling
Product Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Ingrediƫnten:

Voor het deeg

  • 125 g bloem
  • 1 theelepel peperkoekkruiden
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel kardamompoeder
  • 20 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 1 eidooier
  • 35 g zachte boter
  • 2 eetlepels melk
  • 200 g frambozen

Voor de lemon curd

  • Het sap van 4 citroenen
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 2 afgestreken eetlepels maïzena
  • 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Begin met het deeg.
  • Giet de bloem in een kom, voeg er de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de kruiden aan toe en meng.
  • Voeg er het ei en de boter aan toe en bewerk het deeg.
  • Giet de melk erbij en vorm een homogene deegbal.
    Als het deeg te hard is, mag u zeker nog wat extra melk toevoegen.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
  • Maak nu de lemon curd
  • Klop de eieren, de Pure Via Rietsuiker & Stevia*, de maïzena en het citroensap samen op in een kookpot.
  • Zet de pot op een zacht vuurtje en blijf kloppen tot het mengsel een roomachtige consistentie heeft.
  • Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak.
  • Beboter een taartvorm en bekleed hem met het deeg.
  • Leg bakpapier op het deeg en vul met bakparels.
  • Bak de taartbodem 10 minuten blind.
  • Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de taartbodem nog 5 minuten bakken.
  • Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en vul hem daarna met de lemon curd.
  • Verdeel er de frambozen over en bewaar de taart in de koelkast tot u ze wilt serveren.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie