Citroentaart met frambozen
Ingrediënten:
Voor het deeg
- 125 g bloem
- 1 theelepel peperkoekkruiden
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel kardamompoeder
- 20 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
- 1 eidooier
- 35 g zachte boter
- 2 eetlepels melk
- 200 g frambozen
Voor de lemon curd
- Het sap van 4 citroenen
- 1 ei
- 3 eidooiers
- 2 afgestreken eetlepels maïzena
- 50 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
Bereiding
- Begin met het deeg.
- Giet de bloem in een kom, voeg er de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en de kruiden aan toe en meng.
- Voeg er het ei en de boter aan toe en bewerk het deeg.
- Giet de melk erbij en vorm een homogene deegbal.
Als het deeg te hard is, mag u zeker nog wat extra melk toevoegen. - Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het een uur in de koelkast.
- Maak nu de lemon curd
- Klop de eieren, de Pure Via Rietsuiker & Stevia*, de maïzena en het citroensap samen op in een kookpot.
- Zet de pot op een zacht vuurtje en blijf kloppen tot het mengsel een roomachtige consistentie heeft.
- Giet het mengsel in een kom en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het deeg dun uit op een bebloemd oppervlak.
- Beboter een taartvorm en bekleed hem met het deeg.
- Leg bakpapier op het deeg en vul met bakparels.
- Bak de taartbodem 10 minuten blind.
- Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de taartbodem nog 5 minuten bakken.
- Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en vul hem daarna met de lemon curd.
- Verdeel er de frambozen over en bewaar de taart in de koelkast tot u ze wilt serveren.
(* ) Met steviolglycosiden
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook