In de oven gebakken vijgen met vanille-ijs

In de oven gebakken vijgen met vanille-ijs

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

438

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

Voor het ijs

  • 5 eidooiers
  • 30 g Pure Via Kristalkorrel
  • 30 cl halfvolle melk
  • 20 cl room met een verlaagd vetgehalte
  • 1 vanillestokje

Voor de vijgen

  • 16 rijpe vijgen
  • 50 g geroosterde amandelschilfers
  • 1 eetlepel Pure Via Rietsuiker & Stevia*

Bereiding

  • Begin met het ijs: klop de eigelen op met de Pure Via Kristalkorrel.
  • Verwarm de melk en de room op een zacht vuurtje samen met het opengesneden vanillestokje.
  • Laat 30 minuten trekken.
  • Zeef dit mengsel, warm het opnieuw op en giet het over de eieren.
  • Klop alles op en giet het geheel daarna in de kookpot op het vuur.
  • Laat enkele minuten zachtjes koken totdat de crème anglaise aan een houten lepel blijft kleven.
  • Giet de crème in een goed gekoelde kom en laat hem al roerend afkoelen.
  • Plaats de kom daarna in de koelkast.
  • Giet de gekoelde vanillebereiding in een ijsmachine en laat 30 minuten draaien.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
  • Was de vijgen en dep ze zorgvuldig droog.
  • Snijd elke vijg kruisvormig in zodat u ze iets kunt opendrukken zonder ze helemaal door te snijden.
  • Schik ze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten bakken in de oven.
  • Verdeel ze over de borden en bestrooi ze met geroosterde amandelschilfers en een snufje Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
  • Serveer er een vers gedraaid bolletje vanille-ijs bij.

(* ) Met steviolglycosiden

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie