In de oven gebakken vijgen met vanille-ijs
Ingrediënten:
Voor het ijs
- 5 eidooiers
- 30 g Pure Via Kristalkorrel
- 30 cl halfvolle melk
- 20 cl room met een verlaagd vetgehalte
- 1 vanillestokje
Voor de vijgen
- 16 rijpe vijgen
- 50 g geroosterde amandelschilfers
- 1 eetlepel Pure Via Rietsuiker & Stevia*
Bereiding
- Begin met het ijs: klop de eigelen op met de Pure Via Kristalkorrel.
- Verwarm de melk en de room op een zacht vuurtje samen met het opengesneden vanillestokje.
- Laat 30 minuten trekken.
- Zeef dit mengsel, warm het opnieuw op en giet het over de eieren.
- Klop alles op en giet het geheel daarna in de kookpot op het vuur.
- Laat enkele minuten zachtjes koken totdat de crème anglaise aan een houten lepel blijft kleven.
- Giet de crème in een goed gekoelde kom en laat hem al roerend afkoelen.
- Plaats de kom daarna in de koelkast.
- Giet de gekoelde vanillebereiding in een ijsmachine en laat 30 minuten draaien.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Was de vijgen en dep ze zorgvuldig droog.
- Snijd elke vijg kruisvormig in zodat u ze iets kunt opendrukken zonder ze helemaal door te snijden.
- Schik ze in een ovenschaal en laat ze 10 minuten bakken in de oven.
- Verdeel ze over de borden en bestrooi ze met geroosterde amandelschilfers en een snufje Pure Via Rietsuiker & Stevia*.
- Serveer er een vers gedraaid bolletje vanille-ijs bij.
(* ) Met steviolglycosiden
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook