Tarte tatin met mango
Ingrediënten:
- 1 rijpe, geurige mango
- 40 g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
- 30 g halfgezouten boter
- 1 rol bladerdeeg
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de mango en snijd hem in dunne schijfjes rond de pit.
- Laat in een kookpot de Pure Via Rietsuiker & Stevia* samen met 1 eetlepel water smelten en laat het mengsel koken tot het lichtjes begint te karamelliseren.
- Neem de kookpot van het vuur en voeg de boter toe.
- Giet de karamel daarna in een porseleinen taartvorm en schik de mangoschijfjes erop in een mooie roosvorm.
- Laat de mangoschijfjes zo 5 minuten bakken in de oven en rol er daarna het bladerdeeg over uit.
- Druk het deeg goed aan tussen het fruit en de wand van de taartvorm.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg en plaats de taartvorm 20 minuten in de oven.
- Haal de taartvorm daarna uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en draai de taart snel om op een bord.
- Serveer lauw of koud.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook