Appel met venkelzaad en yoghurt
Ingrediënten:
Appel "8 uur"
- 900 g siroop van 600 g water en 300 g Pure Via® Kristalkorrel
- 100 g citroensap
- 4 g zoethout
- 5 g steranijs
- Enkele appels
- 3 g vijfkruidenpoeder (speculaaskruiden)
Appelgranité
- 1 l appelsap
- 250 g siroop Appel “8 uur”
- sap van 1 citroen
- 2 gelatineblaadjes
- 1 g xantaangom (apotheek)
Venkelzaadcrème
- 132 g room 35%
- 5 g geroosterd venkelzaad
- 32 g eierdooier
- 6 g Pure Via® Kristalkorrel
- 3,9 g gelatine
Schuim yoghurt
- 100 g Griekse yoghurt
- 10 g siroop Appel "8 uur"
Bereiding
Appel “8 uur”
- Laat de siroop van 600 g water en 300 g Pure Via ® Kristalkorrel, samen met 100 g citroensap, 4 g zoethout, 5 g steranijs en 3 g vijfkruidenpoeder opkoken en afkoelen.
- Schil enkele appels en leg ze in een pot met de siroop.
- Dek af met een deksel en plaats 8 uur in de oven op 90°C.
- Laat afkoelen, haal de appels uit de pot en snijd in stukjes.
Appelgranité
- Verwarm 1 l appelsap, samen met 250 g van de eerder gemaakte appelsiroop, het sap van 1 citroen, 2 gelatineblaadjes en 1 g xantaangom en laat dit invriezen gedurende 8 uur.
- Plet alles met een vork mooi tot granito.
Venkelzaadcrème
- Laat 132 g room opkoken en voeg 5 g geroosterd venkelzaad toe. Laat dit 12 min infuseren, giet daarna door een fijne zeef.
- Klop dit op een zacht vuur op met 32 g eierdooier, 6 g Pure Via ® Kristalkorrel en 3,9 g gelatine tot een mooi gebonden massa.
- Laat afkoelen in de koelkast gedurende minimaal 6 uur.
Schuim yoghurt
- Meng 100 g Griekse yoghurt met 10 g van de eerder gemaakte appelsiroop en vul er een sifonfles mee. Plaats er 3 gaspatronen op en schud grondig.
- Werk af met geroosterd venkelzaad.
Dit heerlijke recept werd ontwikkeld door Sterrenchef Olly Ceulenaere.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook