Crumbletaart met Pure Via® aardbeienconfituur
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 150 g speltmeel
- 75 g kokosolie
- 1 eetlepel witte amandelpasta
- 2 eetlepels Pure Via® kristalkorrel
- 1 eetlepel gebroken lijnzaad
- 25 g amandelmeel
- Een snufje zout
Voor de vulling en de topping:
- 1 potje Pure Via® aardbeienconfituur
- 75 g amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel Pure Via® kristalkorrel
- 75 g pecannoten
- 75 g amandelschilfers
- 45 g ongeroosterde hazelnoten
- Een snufje zout
Bereiding
- Warm de oven voor op 180°C.
- Bereid eerst de bodem van de taart.
- Maak een flaxegg door 1 eetlepel lijnzaad te mengen met drie eetlepels water. Zet even opzij tot het lijnzaad indikt tot een papje.
- Smelt de kokosolie en weeg alle ingrediënten af.
- Voeg alle ingrediënten samen in een mengkom en meng goed. Voeg als laatste ook het lijnzaadpapje toe.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Druk het deeg van de bodem aan in de ovenschaal tot de bodem van de hele schaal bedekt is met deeg.
- Bak de taartbodem al een kwartiertje voor.
- Maak ondertussen de crumbletopping. Smelt eerst de kokosolie.
- Hak de hazelnoten en de pecannoten grof.
- Meng in een mengkom de gehakte noten met de gesmolten kokosolie, het zout, het amandelmeel, de Pure Via® kristalkorrel en de amandelschilfers.
- Stort de inhoud van het potje Pure Via® confituur op de voorgebakken taartbodem.
- Smeer goed uit. Werk af met de crumbletopping die je verdeelt over de confituur.
- Bak 25 minuten op 180°C in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op kamertemperatuur en laat minstens een uur rusten in de koelkast alvorens te serveren.
- Hierdoor blijft de taart mooi stevig.
Dit recept is een samenwerking met Madam Bakster www.madambakster.be
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook