Rijstpap met vanille

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

000

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 850g (huisgemaakte) amandelmelk
  • 2 vanillestokjes
  • 120g risottorijst
  • 25g Pure Via® Kristalkorrel
  • wat kurkuma en zwarte peper
  • snufje kaneel

Bereiding

  1. Maak eerst de amandelmelk: week 200g geblancheerde amandelen in kokend water gedurende minstens 6 uur. Giet het water af en spoel de amandelen grondig. Doe ze met een liter water in een blender en mix goed. Voeg een snuifje zout toe en twee eetlepels Pure Via Kristalkorrel voor een zoete smaak. Giet de amandelmelk in een zeef met een theedoek, wring de theedoek goed uit tot al het vocht eruit is en je enkel amandelpulp overhoudt. De amandelpulp kan je hergebruiken om koekjes te maken, de melk gebruiken we voor de rijstpap. Je kan gerust ook amandelmelk uit de winkel kopen, deze is alleen minder romig van smaak.
  2. Verhit de amandelmelk rustig tot op het kookpunt. Verwijder intussen het merg van de vanillestokjes en voeg die toe aan de melk. Voeg ook de lege vanillestokjes toe aan de melk en laat mee opkoken.
  3. Wanneer de melk kookt, zet je het vuur op de laagste stand. Voeg de risottorijst toe. Laat verder pruttelen gedurende 25 minuten, roer voldoende over de bodem zodat de rijst niet aankoekt aan de bodem van de pan.
  4. Zet het vuur uit, vis de vanillestokjes uit de pap. Voeg 25 g Pure Via Kristalkorrel toe en een snuifje kaneel (naar smaak). Voeg tenslotte de kurkuma en zwarte peper toe voor een gelere kleur.  Meng goed.
  5. Laat de rijstpap een beetje afkoelen. Voeg indien gewenst nog wat Pure Via Kristalkorrel toe om de rijstpap wat zoeter te maken. Eet de rijstpap lauw of verwarm hem de volgende dag opnieuw met een scheutje melk zodat hij weer smeuïg wordt.

Tip: Mag het wat specialer? Dan is dit recept ook heerlijk met enkele druppels rozenwater. Werk je rijstpap dan af met wat rozenblaadjes en gedroogde rozijnen voor een luxe versie van deze Vlaamse klassieker.

 

Dit recept is een samenwerking met Madam Bakster www.madambakster.be         

Terug naar overzicht met fruitige desserts en confituur met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie