Simpele appeltaart met karamel

Beschrijving

Aantal personen

4

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

Beoordeling
Product Pure Via Alternatief voor rietsuiker

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 150g speltmeel
  • 55g kokosolie
  • 1 el cashewboter
  • 35g Pure Via Rietsuiker & Stevia*
  • 1 flaxegg (3 eetlepels water, 1 eetlepel gebroken lijnzaad)
  • snuf zout
  • 25g amandelen

 

Voor de vulling:

  • 300g medjool dadels
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf kaneel
  • 2 à 4 el Pure Via Kristalkorrel
  • 200g amandelmelk ongezoet
  • 4 eetlepels cashewboter of witte amandelpasta
  • 4 stevige appels
  • Pure Via Rietsuiker & Stevia* 

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175°C. 
  • Maak eerst de korst: maak een flaxegg door 3 eetlepels lauw water te mengen met 1 eetlepel gebroken lijnzaad. Zet even opzij.
  • Maal de amandelen tot meel en meng ze samen met het speltmeel, de Pure Via Rietsuiker & Stevia* en het zout.
  • Smelt de kokosolie en voeg die ook toe aan het meelmengsel, voeg tenslotte ook de cashewboter en het lijnzaadpapje toe en kneed goed.
  • Duw het deeg aan in een taartvorm en bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.
  • Schil de appels in partjes en leg ze in een ovenschaal. Giet er een scheutje water over en strooi er wat Pure Via Rietsuiker & Stevia* overheen, zo gaan de stukjes appel mooi karameliseren en worden ze lekker zoet. Bak 25 minuutjes in de oven tot de appeltjes gaar zijn en laat afkoelen. Vergeet niet af en toe naar je appeltjes te kijken zodat ze niet aanbranden. Als je merkt dat ze aanbakken, kan je er altijd nog wat extra water aan toevoegen.
  • Week de medjool dadels kort in kokend water als ze hard zijn. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijker blenden om de karamel te maken. Blend ze in een food processor samen met de cashewboter, de melk, het kaneel, enkele eetlepels Pure Via Kristalkorrel naar smaak en een snufje zout. Voeg er nog wat extra melk aan toe als je merkt dat de karamel nog te vast is.
  • Verdeel de karamel over de korst van de taart. Eens de appeltjes afgekoeld zijn, kan je ze ook over de taart verdelen. Werk de taart af en serveer!
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie