Parijse Minibrioches

Beschrijving

Aantal personen

6

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

310

Beoordeling
Product Pure Via Patisserie

Ingrediƫnten:

  • 250 g bloem
  • 30 g Pure Via Patisserie
  • 5 g zout
  • 10 g verse bakkersgist
  • 3 eieren
  • 100 g zachte boter
  • 1 eigeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C.
  • Doe de verkruimelde verse gist, de bloem, Pure Via Patisserie, het zout en de eieren in de mengkom van een keukenrobot en kneed op lage snelheid gedurende 8 minuten.
  • Voeg de boter in stukjes toe en kneed daarna opnieuw ongeveer 10 minuten op lage snelheid.
  • Leg het deeg in een kom, dek die af met huishoudfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Ontlucht het deeg snel, bedek het opnieuw met huishoudfolie en leg het anderhalf uur op een koele plaats.
  • Bestuif het werkblad met een beetje bloem en maak 6 middelgrote en 6 kleine deegbollen. Boter de briochevormen met een diameter van 8 cm in.
  • Maak met de duim een holte in het midden van elke middelgrote bol en leg hem daarna in een briochevorm. Geef de ene kant van de kleine deegbollen een spits uiteinde en stop dat uiteinde telkens in de holte van een middelgrote deegbol. Tip : Maak het contactoppervlak tussen beide eventueel wat vochtig zodat de twee delen goed aan elkaar kleven.
  • Bedek de brioches met huishoudfolie en laat ze een uur rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bestrijk de brioches met behulp van een bakborsteltje met eigeel. Zorg ervoor dat het eigeel alleen op het deeg en niet op de vormen terechtkomt.
  • Bak de brioches gedurende 15 minuten in de oven en laat ze na de baktijd afkoelen op een rooster.
Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook

Pure Via Patisserie

Pure Via Patisserie