Pastéis de Nata
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 100g witte amandelen
- 50g Pure Via Patisserie
- 1 vanille stokje
- 35g maïzena
- Snuifje kurkuma
Bereiding
- Warm de oven voor op 220°C.
- Laat 100g witte amandelen een paar uur weken in kokend water. Spoel vervolgens de noten met water en voeg een halve liter vers water toe. Mix het geheel met een staafmixer en wring de melk uit in een neteldoek. De pulp die je nadien overhoudt, kun je eventueel opnieuw verwerken in granola of koekjes.
- Weeg 300g van de vers gemaakte amandelmelk af. Voeg hier een vanillestokje aan toe en laat zacht opkoken zodat de vanille zijn aroma kan afgeven.
- Maak ondertussen de bladerdeeg vormpjes. Snijd een rol bladerdeeg in kleine reepjes. Vet een muffinvorm in met poeder en voorzie elk vormpje van een beetje bloem. Maak van het reepje bladerdeeg een bolletje en duw plat tot je een cirkel bekomt. Duw in elk vormpje een cirkel van bladerdeeg, en duw mooi aan met je vingers.
- Voeg aan de amandelmelk 50g Pure Via Patisserie toe en een snuifje kurkuma om een mooi geel mengsel te bekomen. Weeg 35g maïszetmeel af. Doe de warme melk beetje bij beetje bij de maïzena zodat het geheel niet klontert. Zet de melk met de maïzena even op het vuur tot het indikt.
- Laat je vulling even afkoelen in een aparte kom. Zorg ervoor dat ze niet te veel afkoelt (zodat er zich geen film vormt over het beslag) maar ook niet te warm is voordat je het beslag in de vormpjes giet.
- vul elk bladerdeegkuipje met de vanille vulling. Plaats in de oven gedurende 25 minuten. Laat de gebakjes afkoelen als ze uit de oven komen.
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook