Chocolademousse

Beschrijving

Aantal personen

8

Tijd

rating_2

Moeilijkheid

rating_1

kcal / portie

140

Beoordeling
Product Pure Via Kristalkorrel

Ingrediënten:

  • 100 g chocolade 85% cacaogehalte
  • 50 g chocolade 70% cacaogehalte
  • 6 eieren, op kamertemperatuur
  • 1,5 afgestreken eetlepel Pure Via Kristalkorrel

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie of op een heel zacht vuur.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met de Pure Via luchtig in een standmixer gedurende 2 à 3 minuten.
  • Klop vervolgens de eiwitten in een propere kom tot stevige pieken.
  • Roer de eidooiers en 1/5 van de eiwitten stevig door de chocolade.
  • Spatel dan de resterende eiwitten voorzichtig door de chocolade.
  • Verdeel over 8 glaasjes.
  • Serveer onmiddellijk of bewaar afgedekt in de koelkast.

 

Tip van onze diëtiste

Chocolade is plezier. Jammer genoeg mag u er niet mee overdrijven in een uitgebalanceerd dieet. Geniet daarom van elke hap door al uw zintuigen te gebruiken: geniet eerst met de ogen, verdiep u in de mooie textuur, snuif de araoma’s op, proef de smeuïgheid en laat je langzaam verleiden …

Terug naar overzicht met lichte bakrecepten met stevia*
Facebook

Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!

Pure Via op Facebook