Chocolademousse
Ingrediënten:
- 100 g chocolade 85% cacaogehalte
- 50 g chocolade 70% cacaogehalte
- 6 eieren, op kamertemperatuur
- 1,5 afgestreken eetlepel Pure Via Kristalkorrel
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain-marie of op een heel zacht vuur.
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers met de Pure Via luchtig in een standmixer gedurende 2 à 3 minuten.
- Klop vervolgens de eiwitten in een propere kom tot stevige pieken.
- Roer de eidooiers en 1/5 van de eiwitten stevig door de chocolade.
- Spatel dan de resterende eiwitten voorzichtig door de chocolade.
- Verdeel over 8 glaasjes.
- Serveer onmiddellijk of bewaar afgedekt in de koelkast.
Tip van onze diëtiste
Chocolade is plezier. Jammer genoeg mag u er niet mee overdrijven in een uitgebalanceerd dieet. Geniet daarom van elke hap door al uw zintuigen te gebruiken: geniet eerst met de ogen, verdiep u in de mooie textuur, snuif de araoma’s op, proef de smeuïgheid en laat je langzaam verleiden …
Facebook
Volg Pure Via op Facebook, en blijf steeds als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, wedstrijden, en nog veel meer!
Pure Via op Facebook